Pisarze

Forum dla Pisarzy

#1 2009-12-04 15:21:52

Volkir

Administrator

Punktów :   

Elementarz pisarza

Świetny poradnik dla piszących fantasy. Na poprzednim forum zamieścił go Grot. Uznałem, że tak dobry poradnik musicie przeczytać.
http://www.literatura.gildia.pl/warszta … rz-pisarza

#2 2011-02-13 17:13:06

anita362

Nowy użytkownik

24102303
Punktów :   

Re: Elementarz pisarza

Ja mam znacznie szybszą metodę (i to właściwie nie moja tylko słowa pewnego pisarza (przez moją drobną sklerozę nie wiem jak sie nazywał a nie chce mi sie iść sprawdzać ;P) ...;

Zapytany jak zacząć pisać książkę odpowiedział
-Ależ to bardzo proste, proszę zacząć pisać w lewym górnym rogu kartki.

właściwie to nie tak do końca, bo np. japończycy mogą od prawego zacząć! (huh?)

Marzenia i miłość to najpiękniejsze co mamy - nie zniszczmy tego myląc je ze zwykłymi zachciankami i pustym pożądaniem.

A.C.-sama (moje własne przemyślenie ...)

#3 2011-02-26 11:25:50

qbard

Nowy użytkownik

Punktów :   

Mam na zbyciu ciekawą książkę wydawnictwa Galaktyka z 1996r. pt. "Sztuka pisania". Warsztat pisarski odsłaniają m. in. Hemingway, Steinbeck, Vonnegut, Bradbury, Ludlum i inni. Książka jest trudno dostępna.

#4 2011-08-10 13:44:49

Polapola76

Nowy użytkownik

Punktów :   

Oprócz talentu, który jest darem od Boga - niezbędnym, żeby napisać książkę, przydają się doświadczenia innych. W moim podpisie jest link do zbioru takich doświadczeń: jak zabrać się do napisania książki?

Polecam!

#5 2012-01-04 13:59:56

Loretta Pola

Nowy użytkownik

Punktów :   

wow... dziękuję wam wszystkim! Nawet nie wiecie jak długo szukałam tego typu rzeczy. Bardzo mnie interesuje co Steinbeck powiedział na temat procesu pisania książki. Tortilla Flat to jedna z moich ulubionych książek....
Wiecie, jest mi jednak trochę smutno, ponieważ wydaję mi się, że to forum jest trochę opustoszałe.. szkoda by było, gdyby nikt tu nie zaglądał.

Stopka forum

RSS